Pift dit badeværelse op med lækre lamper - sådan gør du

Går du og er lidt træt af dit badeværelse? Måske virker det kedeligt, måske for falmet; det kan være svært at sætte fingeren på, men der er noget, der mangler. Måske kan det være badeværelsets lamper, der gør forskellen; lamper har nemlig en stor forskel på et rum, uden at man nødvendigvis tænker over det. Læs med her for at se, hvad du skal tænker over, når du skal finde nye lamper til dit badeværelse.

Skal dit badeværelse renoveres?

Trænger dit badeværelse til noget nyt? Mangler det bare et eller andet, som er prikken over i'et?  Det kan være, at du er i gang med en større renovation af badeværelset, og der skal lamperne selvfølgelig også opgraderes, så det passer til resten af det nye look. Men det kan også være, at du bare er træt af dit nuværende badeværelse, og du mangler noget til at pifte det op, og her kan lamper også klare opgaven.

Måske har du købt en ny bolig, og badeværelset er super flot, bortset fra de skrækkelige lamper i rummet, som du ikke kan fordrage; så er det også tid til at gå på jagt efter nye. Men hvad skal man overveje, når man er på udkig efter nye lamper til badeværelset?

Nye lamper

Først skal du finde ud af, hvilke typer lamper, der er praktiske at have i et badeværelse. Der er fire grundtyper af lamper; bordlamper, gulvlamper, loftslamper og væglamper. Bordlamper står på borde og hylder, gulvlamper står på gulvet, loftslamper kan være indbyggede spots, plafondlamper eller pendellamper, og væglamper hænger selvfølgelig på væggen.

I et badeværelse er gulv- og bordlamper frarådede, da de risikere at få vand på lamperne fra håndvasken eller badet, og det kan skade lampen. Generelt er vand og elektricitet en dårlig blanding, så det skal man passe på med. Derfor er væglamper og loftslamper meget mere praktiske på et badeværelse, og de kommer typisk til at sidde steder, hvor vand ikke kommer til at røre dem nemt.

Der er stadig stor variation inden for design, når det kommer til lamper til vægge og loft, så du skal endelig ikke føle dig begrænset. Der er et kæmpe udvalg, så du får garanteret stadig svært ved at vælge.

Det rette lys

Badeværelset er langt fra et rum, der mest er til for udseendets skyld. Badeværelset har en vigtig funktion, og derfor er det helt vitalt, at du overvejer det med, når du skal finde en eller flere lamper derind til. Det er vigtigt at overveje, hvor stor rummet er, da det er afgørende for hvor mange lamper, du skal have.

Mange vælger at have en lampe, typisk et indbygget spot, i loftet over brusenichen, så man er sikker på at have klart lys derinde. Det er ikke altid smart at have en pendel eller væglamper i brusenichen, da det er vigtigt, der er plads nok til den badende, og det er også et sted, hvor der kommer meget fugt.

Hvis du gerne vil have en pendel eller en plafond, er det smartere at have i centrum af rummet eller på anden måde uden for brusenichen. Det gør også, at det er nemmere at se den, end hvis den er gemt inde i bruseren bag et forhæng eller en dør.

Det kan være rart med en eller flere loftslamper til at danne grundbelysning og derefter bruge væglamper til mere målrettet belysning. Der er mange, der har væglamper i og omkring badeværelsets spejl. På den måde er der klar belysning der, så man kan se sig selv ordentligt. Lægger du makeup foran dette spejl, er det også vigtigt med god belysning, og her skal du gå efter naturligt lys, så du får et realistisk billede af, hvordan din makeup ser ud.

Lampens udseende

Når det kommer til lampens udseende, har du uendeligt mange muligheder. Som sagt ser man tit indbyggede spots i badeværelser, men pendellamper, som hænger ned fra loftet, er også en mulighed. Det kommer alt sammen an på din smag og din boligindretning. Der findes også et hav af designerlamper, og der er også flere, du sagtens vil kunne bruge på badeværelset. I mange hjem har badeværelset et forholdsvis neutralt udseende, men med en flot lampe kan du give rummet mere kant og personlighed.

Find de gode lamper

Hvor kan du finde de allerbedste lamper? Det kan være en hel jungle at lede efter lamper, da der er så mange forhandlere. Lamper er jo noget, man kan købe både i online webshops og i fysiske møbelbutikker, og der er fordele og ulemper ved begge dele. Når man besøger en butik, kan man jo se lampen foran sig, og få et realistisk billede af den. Det er sværere at opnå online, medmindre man researcher grundigt, så man har en idé om størrelsen. Der er selvfølgelig også billeder, som kan hjælpe.

Sammenligner man en fysisk butik med internettet, er der jo et meget større udvalg online, kun nogle få klik væk, og når du er inde på en side, kan du typisk sortere og søge for at finde det, du søger. På siden AndLight kan du for eksempel se på lamper sorteret i kategorier efter værelset, lampen skal være i, og sortere efter type, farve, mærke, materiale og mere.

Det gør det meget nemmere for dig at finde det, du gerne vil have. Desuden har AndLight også showrooms, artikler og guides til valg af belysning, så det er også en god og spændende mulighed for dig.

Lys dit badeværelse op

Belysning er vigtigt på badeværelset, så selv hvis du synes, det er svært at vælge den perfekte lampe, er det altså ikke noget, du kommer udenom. Det kan føles uoverskueligt, hvis du ikke ved, hvor du skal starte, men det skal nok lykkedes. Tænk på det praktiske, som typen af lampe og placeringen af den, samtidig med, at du holder fast i din personlige smag, og så skal det nok blive nemmere at vælge. Med en plan kan man komme langt; bare prøv det selv.

Menu
Top